![]() |
Aşçıbaşının Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşçıbaşının ÇorbasıAşçıbaşının Çorbası Malzeme 100 gr ![]() 1 su bardağı kırmızı mercimek (Ayıklanıp yıkanmış) 2 adet soğan (İnce kıyılmış) 2 adet domates (Kabuksuz kare doğranmış) ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) 100 gr ![]() 1 çay bardağı tavuk eti (Kibrit çöpü gibi doğranmış) 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı domates salçası 10 su bardağı et suyu veya su Tuz Hazırlanışı • Tencerede kızdırdığınız margarinin içine doğranmış soğanı ilave edin ve 5 dakika kavurun ![]() • Unu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun ![]() • Daha sonra mercimeği de içine boşaltın ![]() ![]() • Ateşin üzerindeki karışımı tel süzgeçten geçirin ![]() • Haşlanmış tel şehriyeyi, tavuk etini, domatesi, kekiği, maydanozu, tuzu ve diğer malzemeyi ilave edip birkaç dakika kaynattıktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|