![]() |
Yuvarlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() YuvarlamaYuvarlama Malzeme 250 gr ![]() 150 gr ![]() 1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş) ½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş) 3 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı 1 yumurta 1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun ![]() ![]() • Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun ![]() • Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın ![]() ![]() • Pişen etin içine köfteleri ilave edin ![]() ![]() • Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin ![]() • Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın ![]() ![]() • Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin ![]() Not: İstenildiğinde üzerine Bizim yağda kızartılmış kuru soğan da konulur ![]() |
![]() |
![]() |
|