ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yuvarlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167415)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 03:57 PM

Yuvarlama
 
Yuvarlama




Malzeme

250 gr. kuşbaşı koyun eti

150 gr. dana kıyma

1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş)

½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş)

3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı

1 yumurta

1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme)

Tuz

Karabiber



Hazırlanışı



• Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayın.

• Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun.

• Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın. 25 dakika pişmeye bırakın.

• Pişen etin içine köfteleri ilave edin. Pişerken terbiyesini hazırlayın.

• Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin.

• Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın. Lezzetini kontrol edin.

• Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin.

Not: İstenildiğinde üzerine Bizim yağda kızartılmış kuru soğan da konulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.