![]() |
Yuvarlama
Yuvarlama
Malzeme 250 gr. kuşbaşı koyun eti 150 gr. dana kıyma 1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş) ½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş) 3 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı 1 yumurta 1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayın. • Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun. • Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın. 25 dakika pişmeye bırakın. • Pişen etin içine köfteleri ilave edin. Pişerken terbiyesini hazırlayın. • Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin. • Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın. Lezzetini kontrol edin. • Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin. Not: İstenildiğinde üzerine Bizim yağda kızartılmış kuru soğan da konulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.