![]() |
> Çerezli Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Çerezli Kek![]() Malzemeler: 3 yumurta 1 su bardağı şeker 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş) 1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış) 1 su bardağı tuzsuz antep fıstığı 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya Yapılışı : Kalıp yağlanıp unlanır ![]() ![]() Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() Limon suyu,limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilip 1-2 defa karıştırılır ![]() Un, kabartmatozu ceviz ve kuru kayısı sırasıyla ilave edip iyice karıştırın ![]() Karışımı kek kalıbına boşaltıp, üzerine antep fıstıklarını serpin ve önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ![]() ***Bu pişme süresi kek kalıbınıza göre değişebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|