![]() |
Kayısılı & İncirli Kar Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı & İncirli Kar PastaMalzemeler: 4 yumurta 1,5 sb tozşeker 1 su bardağı süt 1 paket vanilya 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kepekli un 1 çay kaşığı karbonat 1 paket kabartma tozu 6 kuru kayısı + 6 kuru incir (sıcak suda bekletilip yumuşatılmış) 100 gr iri dövülmüş ceviz Krema için: 1 paket sade krem şanti (1 su bardağı sütle hazırlanmış) Islatmak için: 2 kahve fincanı şeker 2 kahve fincanı su (şekerle suyu kaynatıp şerbet hazırlıyoruz) Yapılışı: Kuru kayısı ve incirleri küçük parçalara kesip sıcak suda 20 dk ![]() ![]() Tozşeker ve yumurtaları şeker iyice eriyene kadar çırpın ![]() ![]() Başka bir kapta un, kepekli un, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eleyerek karıştırın ![]() Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip düşük hızda bir süre çırpın ![]() Kek hamuruna kuru meyveleri ve cevizi ilave edip tahta kaşıkla karıştırın ![]() Yağlanmış 26 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Kek pişince fırından alıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ![]() Bu arada 1er kahve fincanı şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatıp şerbet hazırlayın ![]() Keki enlemesine ikiye bölüp her iki parçanın iç yüzeylerini şerbetle ıslatın ![]() ![]() Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp bir süre buzdolabında beklettikten sonra kekin arasını ve üzerini bolca kremayla kaplayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|