![]() |
Kayısılı & İncirli Kar Pasta
Malzemeler: 4 yumurta 1,5 sb tozşeker 1 su bardağı süt 1 paket vanilya 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kepekli un 1 çay kaşığı karbonat 1 paket kabartma tozu 6 kuru kayısı + 6 kuru incir (sıcak suda bekletilip yumuşatılmış) 100 gr iri dövülmüş ceviz Krema için: 1 paket sade krem şanti (1 su bardağı sütle hazırlanmış) Islatmak için: 2 kahve fincanı şeker 2 kahve fincanı su (şekerle suyu kaynatıp şerbet hazırlıyoruz) Yapılışı: Kuru kayısı ve incirleri küçük parçalara kesip sıcak suda 20 dk. bekletin ve suyunu süzerek temiz sudan geçirin. Tozşeker ve yumurtaları şeker iyice eriyene kadar çırpın. Süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, kepekli un, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eleyerek karıştırın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip düşük hızda bir süre çırpın. Kek hamuruna kuru meyveleri ve cevizi ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış 26 cm. çapındaki kek kalıbına döküp 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. (ilk 20 dk fırını açmayın. 30 dakikadan sonra ortasına bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.) Kek pişince fırından alıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Bu arada 1er kahve fincanı şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatıp şerbet hazırlayın. Keki enlemesine ikiye bölüp her iki parçanın iç yüzeylerini şerbetle ıslatın. (şerbet kullanmak istemezseniz süt ya da kayısı suyu kullanabilirsiniz.) Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp bir süre buzdolabında beklettikten sonra kekin arasını ve üzerini bolca kremayla kaplayın. Bir süre daha buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.