![]() |
Ananaslı & Hindistancevizli Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ananaslı & Hindistancevizli PastaMalzemeler: Pandispanya için: 6 yumurta 1 su bardağı toz şeker (200 gr ![]() 2 dolu çorba kaşığı ovalet (30 gr ![]() 2 çay bardağı su 6 çay bardağı un (300 gr ![]() 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması için: 4 su bardağı (800 ml ![]() 4 dolu yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı buğday nişastası 4 çay bardağı toz şeker 250 gr ![]() ![]() 100 ml ![]() 2 yemek kaşığı hindistan cevizi Pandispanyayı ıslatmak için: Ananas konservesinden süzdüğünüz ananas suyu (yoksa yeterli miktarda ananas suyu kullanabilirsiniz ![]() Süslemek için: 1 kutu konserve ananas (taze ananas da kullanabilirsiniz tabii ![]() ![]() ![]() ![]() Bol miktarda hindistan cevizi Yapılışı: Pandispanyayı hazırlamak için önce yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız pandispanya hamurunu gereğinden fazla çırpmadan, 20 cmlik yağlanmış ve dibine yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına döküp 175 derecede bıçak batırınca temiz çıkana kadar yaklaşık 50 - 60 dk pişirip ılınınca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde tamamen soğutun ![]() Bu arada kremayı hazırlamak için nişastayı sütle karıştırın, unu ilave edip şekeri ekleyin ve bu karışımı kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() Başka bir sos tenceresinde hazır kremayı kısık ateşte kaynatmadan ısıtın ve kırılmış beyaz çikolataları ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Muhallebiyi ve beyaz çikolatalı karışımı karıştırarak yüksek devirde çırpın ![]() ![]() Bu arada soğumuş olan pandispanyanın yüzeyini düzensiz kabarma varsa tırtıklı bir bıçakla düzleşene kadar traşlayın ve düzgünce üç eşit kata ayırın ![]() ![]() ![]() Ananas konservesini süzün ve süzdüğünüz meyve suyuyla pandispanya katlarının üst yüzeylerini ıslatın ![]() ![]() Pandispanyanın alt katını pasta standına ya da düz bir zemine alın ![]() ![]() ![]() Tekrar krema sürün ve ananas dilimlerini yerleştirin, tekrar ince bir kat krema sürdükten sonra son pandispanya katını ıslak yüzeyi yukarıya bakacak şekilde yerleştirin ![]() Pastanın üzerini ve yanlarını düzgünce kremayla kaplayın ![]() ![]() Pastayı kremayla kapladıktan sonra üzerini ve yanlarını bol miktarda hindistan cevizi ile kaplayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|