Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ananaslı, hindistancevizli, pasta

Ananaslı & Hindistancevizli Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı & Hindistancevizli Pasta





Malzemeler:

Pandispanya için:

6 yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
2 dolu çorba kaşığı ovalet (30 gr)
2 çay bardağı su
6 çay bardağı un (300 gr)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Kreması için:

4 su bardağı (800 ml) süt
4 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 çay bardağı toz şeker
250 gr (3 kare paket) beyaz çikolata - kuvertür kullanmanızı tavisye ederim, yoksa normal kare paketleri kullanabilirsiniz
100 ml (1/2 küçük kutu) hazır krema
2 yemek kaşığı hindistan cevizi


Pandispanyayı ıslatmak için:

Ananas konservesinden süzdüğünüz ananas suyu (yoksa yeterli miktarda ananas suyu kullanabilirsiniz)

Süslemek için:

1 kutu konserve ananas (taze ananas da kullanabilirsiniz tabii Kabuklarını soymak konusunda yorum yapmayayım Ben en son delirip ananası o halde çöpe atmıştım Gerçi o kadar da zor değil ama o anki sabır durumunuzla alakalı)
Bol miktarda hindistan cevizi

Yapılışı:

Pandispanyayı hazırlamak için önce yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın Daha sonra sırasıyla ovalet, su, vanilya, un ve kabartma tozunu ilave ederek orta hızda 2, yüksek hızda 3 dakika çırpın Pandispanya hamuru resimde gördüğünüz gibi bembeyaz ve köpüksü bir kıvamda olacak İçinde yağ olmaması dolayısıyla da çok hafif bir tadı var
Hazırladığınız pandispanya hamurunu gereğinden fazla çırpmadan, 20 cmlik yağlanmış ve dibine yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına döküp 175 derecede bıçak batırınca temiz çıkana kadar yaklaşık 50 - 60 dk pişirip ılınınca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde tamamen soğutun
Bu arada kremayı hazırlamak için nişastayı sütle karıştırın, unu ilave edip şekeri ekleyin ve bu karışımı kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ilınmaya bırakın
Başka bir sos tenceresinde hazır kremayı kısık ateşte kaynatmadan ısıtın ve kırılmış beyaz çikolataları ekleyin Sürekli karıştırarak çikolataları kısık ateşte eritin ve sos kıvamına gelince ateşten alın Bu aşamada karışım kaynamamalıdır Ilınmaya bırakın
Muhallebiyi ve beyaz çikolatalı karışımı karıştırarak yüksek devirde çırpın Hindistan cevizini de ilave ettikten sonra karıştırın ve kullanana kadar buzdolabında bekletin
Bu arada soğumuş olan pandispanyanın yüzeyini düzensiz kabarma varsa tırtıklı bir bıçakla düzleşene kadar traşlayın ve düzgünce üç eşit kata ayırın İsterseniz iki katlı da yapabilirsiniz ama 20 cmlik kalıp 3 kat için uygun 2 kat yapacaksanız 25-26 cmlik kalıp kullanmanızı öneririm
Ananas konservesini süzün ve süzdüğünüz meyve suyuyla pandispanya katlarının üst yüzeylerini ıslatın Pastanın içi nemli olması gerektiğinden meyve suyunun hepsini kullanacak şekilde ıslatın
Pandispanyanın alt katını pasta standına ya da düz bir zemine alın Üzerine bolca krema sürdükten sonra birkaç ananas dilimi yerleştirin ve ince bir kat daha krema sürün Pandispanyanın ikinci katını ıslak yüzeyi yukarıya bakacak şekilde üzerine yerleştirin
Tekrar krema sürün ve ananas dilimlerini yerleştirin, tekrar ince bir kat krema sürdükten sonra son pandispanya katını ıslak yüzeyi yukarıya bakacak şekilde yerleştirin
Pastanın üzerini ve yanlarını düzgünce kremayla kaplayın Bu sırada krema akışkanlaşırsa bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz
Pastayı kremayla kapladıktan sonra üzerini ve yanlarını bol miktarda hindistan cevizi ile kaplayın Servisten önce en az 1 saat buzdolabında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.