ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ananaslı & Hindistancevizli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167188)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:35 PM

Ananaslı & Hindistancevizli Pasta
 


Malzemeler:

Pandispanya için:

6 yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
2 dolu çorba kaşığı ovalet (30 gr.)
2 çay bardağı su
6 çay bardağı un (300 gr.)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Kreması için:

4 su bardağı (800 ml.) süt
4 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 çay bardağı toz şeker
250 gr. (3 kare paket) beyaz çikolata - kuvertür kullanmanızı tavisye ederim, yoksa normal kare paketleri kullanabilirsiniz.
100 ml. (1/2 küçük kutu) hazır krema
2 yemek kaşığı hindistan cevizi


Pandispanyayı ıslatmak için:

Ananas konservesinden süzdüğünüz ananas suyu (yoksa yeterli miktarda ananas suyu kullanabilirsiniz.)

Süslemek için:

1 kutu konserve ananas (taze ananas da kullanabilirsiniz tabii. Kabuklarını soymak konusunda yorum yapmayayım. Ben en son delirip ananası o halde çöpe atmıştım. Gerçi o kadar da zor değil ama o anki sabır durumunuzla alakalı.)
Bol miktarda hindistan cevizi

Yapılışı:

Pandispanyayı hazırlamak için önce yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın. Daha sonra sırasıyla ovalet, su, vanilya, un ve kabartma tozunu ilave ederek orta hızda 2, yüksek hızda 3 dakika çırpın. Pandispanya hamuru resimde gördüğünüz gibi bembeyaz ve köpüksü bir kıvamda olacak. İçinde yağ olmaması dolayısıyla da çok hafif bir tadı var.
Hazırladığınız pandispanya hamurunu gereğinden fazla çırpmadan, 20 cmlik yağlanmış ve dibine yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına döküp 175 derecede bıçak batırınca temiz çıkana kadar yaklaşık 50 - 60 dk pişirip ılınınca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde tamamen soğutun.
Bu arada kremayı hazırlamak için nişastayı sütle karıştırın, unu ilave edip şekeri ekleyin ve bu karışımı kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
Başka bir sos tenceresinde hazır kremayı kısık ateşte kaynatmadan ısıtın ve kırılmış beyaz çikolataları ekleyin. Sürekli karıştırarak çikolataları kısık ateşte eritin ve sos kıvamına gelince ateşten alın. Bu aşamada karışım kaynamamalıdır. Ilınmaya bırakın.
Muhallebiyi ve beyaz çikolatalı karışımı karıştırarak yüksek devirde çırpın. Hindistan cevizini de ilave ettikten sonra karıştırın ve kullanana kadar buzdolabında bekletin.
Bu arada soğumuş olan pandispanyanın yüzeyini düzensiz kabarma varsa tırtıklı bir bıçakla düzleşene kadar traşlayın ve düzgünce üç eşit kata ayırın. İsterseniz iki katlı da yapabilirsiniz ama 20 cmlik kalıp 3 kat için uygun. 2 kat yapacaksanız 25-26 cmlik kalıp kullanmanızı öneririm.
Ananas konservesini süzün ve süzdüğünüz meyve suyuyla pandispanya katlarının üst yüzeylerini ıslatın. Pastanın içi nemli olması gerektiğinden meyve suyunun hepsini kullanacak şekilde ıslatın.
Pandispanyanın alt katını pasta standına ya da düz bir zemine alın. Üzerine bolca krema sürdükten sonra birkaç ananas dilimi yerleştirin ve ince bir kat daha krema sürün. Pandispanyanın ikinci katını ıslak yüzeyi yukarıya bakacak şekilde üzerine yerleştirin.
Tekrar krema sürün ve ananas dilimlerini yerleştirin, tekrar ince bir kat krema sürdükten sonra son pandispanya katını ıslak yüzeyi yukarıya bakacak şekilde yerleştirin.
Pastanın üzerini ve yanlarını düzgünce kremayla kaplayın. Bu sırada krema akışkanlaşırsa bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz.
Pastayı kremayla kapladıktan sonra üzerini ve yanlarını bol miktarda hindistan cevizi ile kaplayın. Servisten önce en az 1 saat buzdolabında bekletin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.