Patatesli Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli YahniPatatesli Yahni Malzemeler : ( 8 kişilik) 500 gr kuzu kuş başı 4 adet patates 4 adet kuru soğan 4 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Soğanları ortadan ikiye bölerek, uzunlamasına doğrayın Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Kuşbaşı etleri ekleyip, 5 dakika kadar da birlikte çevirin 3 su bardağı su koyarak doğranmış patates ve yeşil biberleri ekleyin 30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|