![]() |
> Acaraje |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > AcarajeMalzemeler: 1 su bardağı kuru börülce 1 soğan 1 su bardağı palmiye yağı Tuz iç malzemesi: 1 domates 250 gr ıslatılmış ekmek 100 gr dövülmüş kaju kestanesi 2-3 çorba kaşığı palmiye yağı Sos malzemesi: 250 gr haşlanmış karides 2 domates, tuz 2 Malatega biberi 2 yemek kaşığı palmiye yağı Vatapa malzemesi: 1 paket tost ekmeği 1 ![]() Yapilisi: Börülceleri yumuşayıncaya kadar suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş bir tavada palmiye yağını kızdırın ![]() ![]() Bir domatesin kabuğunu temizleyip ufak ufak doğrayın ![]() ![]() ![]() Tost ekmeklerinin içlerini çıkarıp hindistancevizi sütüyle ıslatarak karıştırın ![]() Malatega biberini ayıklayıp palmiye yağında kızartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|