ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   > Acaraje (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167014)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:04 PM

> Acaraje
 
Malzemeler:

1 su bardağı kuru börülce
1 soğan
1 su bardağı palmiye yağı
Tuz

iç malzemesi:

1 domates
250 gr ıslatılmış ekmek
100 gr dövülmüş kaju kestanesi
2-3 çorba kaşığı palmiye yağı

Sos malzemesi:
250 gr haşlanmış karides
2 domates, tuz
2 Malatega biberi
2 yemek kaşığı palmiye yağı

Vatapa malzemesi:
1 paket tost ekmeği
1.5 su bardağı hindistanceviz; sütü



Yapilisi:

Börülceleri yumuşayıncaya kadar suda bekletin. Mutfak robotundan geçirerek ince kıyın. Biraz su ve rendelenmiş soğanla iyice karıştırın. Tuzunu ilave edip bir tencereye alın. Tahta, kaşıkla püre kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Geniş bir tavada palmiye yağını kızdırın. Nemli bir kaşıkla karışımdan alıp yavaşça yağın içine atarak kızartın.
Bir domatesin kabuğunu temizleyip ufak ufak doğrayın. Islatılmış ekmek, dövülmüş kaju kestanesiyle birlikte palmiye yağında püre haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ilave edin.
Tost ekmeklerinin içlerini çıkarıp hindistancevizi sütüyle ıslatarak karıştırın.
Malatega biberini ayıklayıp palmiye yağında kızartın. Soğuduktan sonra havan sapıyla iyice ezin. Vatapayla karıştırın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.