Pekmezli Rulo |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli RuloMalzemeler 2 Adet ekmek hamuru 1 Kase pekmez Yarım kase iri dövülmüş ceviz Sıvıyağ Hazırlanışı · 1 Adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın · Önce sıvıyağ sürüp, sonra 1 kase pekmezin yarısını ve yarım kase iri dövülmüş cevizin yarısını serpin · Hamuru rulo sarın · Rulonun iki ucunu bastırarak kapatın · Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın · Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirin · Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığınız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürün · Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin |
|