![]() |
Pekmezli Rulo
Malzemeler
2 Adet ekmek hamuru 1 Kase pekmez Yarım kase iri dövülmüş ceviz Sıvıyağ Hazırlanışı · 1 Adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın. · Önce sıvıyağ sürüp, sonra 1 kase pekmezin yarısını ve yarım kase iri dövülmüş cevizin yarısını serpin. · Hamuru rulo sarın. · Rulonun iki ucunu bastırarak kapatın. · Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. · Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirin. · Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığınız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürün. · Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.