![]() |
Rokoko |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() RokokoMalzemeler 2 Su bardağı dövülmüş fınndık 4 Çorba kaşığı tozşeker 3 Paket krema (600 gr) 1 Su bardağı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı portakal likörü 4 Paket pötibör bisküvi 1 Çorba kaşığı tereyağı 150 gr bitter çikolata Süslemek için : İncir reçeli Hazırlanışı · Fındıkları tavada 3 çorba kaşığı tozşekerle kavurun ![]() · Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak döşeyin ![]() · Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın ![]() · Likörü ilave edin ![]() · Bisküvileri havanda dövün ![]() · Likörlü karışıma ekleyip, iyice çırpın ![]() · Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün ![]() · Buzlukta üç saat bekletin ![]() · Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ![]() · Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin ![]() · Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün ![]() · Tekrar buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarın ![]() · 1 Paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri çırpın ![]() · Elde ettiğiniz karışımı da kenarlarına sıvıyarak spatula ile düzleştirin ![]() · İncir reçeli ile süsleyip, tekrar buzluğa koyun ![]() · Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|