![]() |
Rokoko
Malzemeler
2 Su bardağı dövülmüş fınndık 4 Çorba kaşığı tozşeker 3 Paket krema (600 gr) 1 Su bardağı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı portakal likörü 4 Paket pötibör bisküvi 1 Çorba kaşığı tereyağı 150 gr bitter çikolata Süslemek için : İncir reçeli Hazırlanışı · Fındıkları tavada 3 çorba kaşığı tozşekerle kavurun. · Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak döşeyin. · Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın. · Likörü ilave edin. · Bisküvileri havanda dövün. · Likörlü karışıma ekleyip, iyice çırpın. · Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün. · Buzlukta üç saat bekletin. · Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. · Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin. · Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün. · Tekrar buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarın. · 1 Paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri çırpın. · Elde ettiğiniz karışımı da kenarlarına sıvıyarak spatula ile düzleştirin. · İncir reçeli ile süsleyip, tekrar buzluğa koyun. · Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.