06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Çikolatalı Şarlot Pasta
14 adet kedi dili
30 gr nişasta
30 gr vanilya
300 ml krema
3 yaprak jelatin
400 ml süt
2 çubuk vanilya
150 gr şeker
50 gr fındık krokanı
15 gr kakao
20 gr rendelenmiş çikolata
9 yumurta sarısı
Süsü İçin;
250 ml krema
2 çay kaşığı kakao
Şarlot kalıbını yağlayıp, şeffaf folyo ile kaplayın Bisküvileri kalıbın kenarlarına yapıştırın Jelatin yapraklarını soğuk suya yatırın Nişasta, puding, yumurta sarılarını 150 ml su ile karıştırın Vanilya çubuklarının içlerini kazıyın 250 ml süt, 300 ml krema, şeker ve vanilyalı puding ve vanilya çubuklarını kaynatıp dinlendirin Süre sonunda çubukları çıkartın, karışıma yumurta sarılı karışımı ilave din, devamlı karıştırarak 1 dakika süreyle pişirin, süzgeçten geçirin, jelatinleri sıkarak ekleyin, Hazırlanan harcın yarısına fındıklı krolan, diğer yarısına da kakao ve rende çikolata ekleyerek karıştırın Kalıba önce çikolatalı karışımı, sonra vanilyaylı karışımı koyun folyoyla kapatın 6 saat dinlendirin Süre sonunda servis tabağına ters çevirin, katı çırpılmış kremayı sıkma pompasına koyarak süsleyin, biraz da kakao serpin
|
|
|