![]() |
Vanilyalı Çikolatalı Şarlot Pasta
14 adet kedi dili
30 gr. nişasta 30 gr. vanilya 300 ml. krema 3 yaprak jelatin 400 ml. süt 2 çubuk vanilya 150 gr. şeker 50 gr. fındık krokanı 15 gr. kakao 20 gr. rendelenmiş çikolata 9 yumurta sarısı Süsü İçin; 250 ml. krema 2 çay kaşığı kakao Şarlot kalıbını yağlayıp, şeffaf folyo ile kaplayın. Bisküvileri kalıbın kenarlarına yapıştırın. Jelatin yapraklarını soğuk suya yatırın. Nişasta, puding, yumurta sarılarını 150 ml. su ile karıştırın. Vanilya çubuklarının içlerini kazıyın 250 ml. süt, 300 ml. krema, şeker ve vanilyalı puding ve vanilya çubuklarını kaynatıp dinlendirin. Süre sonunda çubukları çıkartın, karışıma yumurta sarılı karışımı ilave din, devamlı karıştırarak 1 dakika süreyle pişirin, süzgeçten geçirin, jelatinleri sıkarak ekleyin, Hazırlanan harcın yarısına fındıklı krolan, diğer yarısına da kakao ve rende çikolata ekleyerek karıştırın. Kalıba önce çikolatalı karışımı, sonra vanilyaylı karışımı koyun folyoyla kapatın 6 saat dinlendirin. Süre sonunda servis tabağına ters çevirin, katı çırpılmış kremayı sıkma pompasına koyarak süsleyin, biraz da kakao serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.