Hanım Göbeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım Göbeği TarifiMalzemeler Su 1,5 kg Tuz 1/2 çay kş Un 1 kg Yumurta 10-12 adet Ayçiçek Yağı 250 ml Şurup için: Toz şeker 1 kg, Su 500 g, Limon tuzu 1 g Kızartma için: fritöz Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı 1 Suyu ve tuzu bir kaba koyup kaynatın Un ilave edip bir ağaç spatula ile karıştırarak 2-3 dakika pişirin Ateşten alın 2 Hamur eli yakmayacak duruma gelince yumurtaları birer birer ilave edip yoğurarak hamura yedirin 3 Hamuru istediğiniz ebatta parçalara kesin Avuç içinde iyice yuvarlayıp top haline getirin Ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin Kurumaması için üzerine biraz çiçek yağı sürün 4 Ilık çiçek yağının içerisine, elimizi hafif yağa batırıp önceden hazırladığımız toplardan alıp üzerine hafifçe bastırıp yassı hale getirin Ortalarına baş ve orta parmaklarınızla bastırıp, açılan deliği ileri geri hareketle büyültün 5 Fritözünüzü 120ºC’ye getirip, yağı kızdırın Hamurları kızgın yağa atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Bu sırada fritözü 150ºC’ye çıkarabilirsiniz Not: Çok sıcak ve harlı yağın içine atılırsa hamurda çatlaklar meydana gelir
|
|
|
|