ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hanım Göbeği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166827)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:35 PM

Hanım Göbeği Tarifi
 
Malzemeler


Su 1,5 kg

Tuz 1/2 çay kş

Un 1 kg

Yumurta 10-12 adet

Ayçiçek Yağı 250 ml

Şurup için: Toz şeker 1 kg, Su 500 g, Limon tuzu 1 g

Kızartma için: fritöz

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


1. Suyu ve tuzu bir kaba koyup kaynatın. Un ilave edip bir ağaç spatula ile karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ateşten alın.


2. Hamur eli yakmayacak duruma gelince yumurtaları birer birer ilave edip yoğurarak hamura yedirin.


3. Hamuru istediğiniz ebatta parçalara kesin. Avuç içinde iyice yuvarlayıp top haline getirin. Ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin. Kurumaması için üzerine biraz çiçek yağı sürün.


4. Ilık çiçek yağının içerisine, elimizi hafif yağa batırıp önceden hazırladığımız toplardan alıp üzerine hafifçe bastırıp yassı hale getirin. Ortalarına baş ve orta parmaklarınızla bastırıp, açılan deliği ileri geri hareketle büyültün.


5. Fritözünüzü 120ºC’ye getirip, yağı kızdırın. Hamurları kızgın yağa atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Bu sırada fritözü 150ºC’ye çıkarabilirsiniz.


Not: Çok sıcak ve harlı yağın içine atılırsa hamurda çatlaklar meydana gelir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.