![]() |
Hanım Göbeği Tarifi
Malzemeler
Su 1,5 kg Tuz 1/2 çay kş Un 1 kg Yumurta 10-12 adet Ayçiçek Yağı 250 ml Şurup için: Toz şeker 1 kg, Su 500 g, Limon tuzu 1 g Kızartma için: fritöz Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı 1. Suyu ve tuzu bir kaba koyup kaynatın. Un ilave edip bir ağaç spatula ile karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ateşten alın. 2. Hamur eli yakmayacak duruma gelince yumurtaları birer birer ilave edip yoğurarak hamura yedirin. 3. Hamuru istediğiniz ebatta parçalara kesin. Avuç içinde iyice yuvarlayıp top haline getirin. Ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin. Kurumaması için üzerine biraz çiçek yağı sürün. 4. Ilık çiçek yağının içerisine, elimizi hafif yağa batırıp önceden hazırladığımız toplardan alıp üzerine hafifçe bastırıp yassı hale getirin. Ortalarına baş ve orta parmaklarınızla bastırıp, açılan deliği ileri geri hareketle büyültün. 5. Fritözünüzü 120ºC’ye getirip, yağı kızdırın. Hamurları kızgın yağa atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Bu sırada fritözü 150ºC’ye çıkarabilirsiniz. Not: Çok sıcak ve harlı yağın içine atılırsa hamurda çatlaklar meydana gelir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.