Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarli, sarili, yaban, yufkaya

Yufkaya Sarili Yaban Mantarli

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkaya Sarili Yaban Mantarli



YUFKAYA SARILI YABAN MANTARLI
KUZU LOYİN (FİLETO)
4 KİŞİLİK


MALZEMELER:

600 Gr Kuzu Loyin (Fileto)
Yeterince Tuz, Toz Biber
40 Gr Çekirdek Hardal
160 Gr Çiçek Yağı
80 Gr Tereyağı
200 Gr Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
60 Gr Morel Mantarı
60 Gr Şikati Mantarı
60 Gr Porçini Mantarı
60 Gr Taze Mantar
1 Adet Yufka
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeterince Susam Ve Çörek Otu
(Yufkalarınüzerine Ekmek İçin)

YAPILIŞI:

Kuzu loyinleri tuz, toz biber ile tatlandırarak çelirdek hardalı sürünüz çiçek yağında tavada kızartınız Tereyağında kuru soğan, sarımsak ve mantar çeşitlerini soteleyiniz tuz, toz biber ile tatlandırınızyufkayı dört eşit parçada keserek
Azar mantar sotesinden koyunuz ve kızartılmış loyinleri koyup kalan mantar sotesini loyinin üzerine koyarak rula olarak sarınız Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürünüz susam ve çörek otunu ekiniz ve 180 dereceli fırında 10/12 dakika kadar pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.