ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yufkaya Sarili Yaban Mantarli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166794)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:40 PM

Yufkaya Sarili Yaban Mantarli
 
YUFKAYA SARILI YABAN MANTARLI
KUZU LOYİN (FİLETO)
4. KİŞİLİK


MALZEMELER:

600. Gr. Kuzu Loyin (Fileto)
Yeterince Tuz, Toz Biber
40. Gr. Çekirdek Hardal
160. Gr. Çiçek Yağı
80. Gr. Tereyağı
200. Gr. Kuru Soğan
4. Diş. Sarımsak
60. Gr. Morel Mantarı
60. Gr. Şikati Mantarı
60. Gr. Porçini Mantarı
60. Gr. Taze Mantar
1. Adet. Yufka
1. Adet. Yumurta Sarısı
Yeterince Susam Ve Çörek Otu
(Yufkalarınüzerine Ekmek İçin)

YAPILIŞI:

Kuzu loyinleri tuz, toz biber ile tatlandırarak çelirdek hardalı sürünüz çiçek yağında tavada kızartınız. Tereyağında kuru soğan, sarımsak ve mantar çeşitlerini soteleyiniz tuz, toz biber ile tatlandırınız.yufkayı dört eşit parçada keserek
Azar mantar sotesinden koyunuz ve kızartılmış loyinleri koyup kalan mantar sotesini loyinin üzerine koyarak rula olarak sarınız. Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürünüz susam ve çörek otunu ekiniz ve 180 dereceli fırında 10/12 dakika kadar pişiriniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.