![]() |
Yufkaya Sarili Yaban Mantarli
YUFKAYA SARILI YABAN MANTARLI
KUZU LOYİN (FİLETO) 4. KİŞİLİK MALZEMELER: 600. Gr. Kuzu Loyin (Fileto) Yeterince Tuz, Toz Biber 40. Gr. Çekirdek Hardal 160. Gr. Çiçek Yağı 80. Gr. Tereyağı 200. Gr. Kuru Soğan 4. Diş. Sarımsak 60. Gr. Morel Mantarı 60. Gr. Şikati Mantarı 60. Gr. Porçini Mantarı 60. Gr. Taze Mantar 1. Adet. Yufka 1. Adet. Yumurta Sarısı Yeterince Susam Ve Çörek Otu (Yufkalarınüzerine Ekmek İçin) YAPILIŞI: Kuzu loyinleri tuz, toz biber ile tatlandırarak çelirdek hardalı sürünüz çiçek yağında tavada kızartınız. Tereyağında kuru soğan, sarımsak ve mantar çeşitlerini soteleyiniz tuz, toz biber ile tatlandırınız.yufkayı dört eşit parçada keserek Azar mantar sotesinden koyunuz ve kızartılmış loyinleri koyup kalan mantar sotesini loyinin üzerine koyarak rula olarak sarınız. Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürünüz susam ve çörek otunu ekiniz ve 180 dereceli fırında 10/12 dakika kadar pişiriniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.