Katmer |
08-08-2006 | #1 |
[KAPLAN]
|
Katmeriç malzemesi olarak istenilen iç kullanılabilirtercihe kalmış ayrıca aynı hamurdan kurabiye kalıplarıyla kesip kızartabilirsiniz çorbaların yanında veya kahvaltıda servis yapabilirsiniz 1 kg un 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı sirke 1yemek kaşığı tuz aldığı kadar su iç malzeme: 150 gr kıyma 1demet maydonoz 1 adet soğan tuz karabiber Yapılışı una mayayı tuzu ilave edip ılık suyla yumuşak bi hamur yoğuruyoruzhamuru bırakıp mayalanmasını bekliyoruzdiğer tarafta kıymayı doğranmış soğanı ve maydonozu karıştırıp hazırlıyoruzhamudan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp açıyoruz iç malzemesi koyup hamur ruletiyle kenarlarını kesiyoruzkızgın yağda alt üst kızartıyoruz sıcak sıcak srvis yapıyoruz afiyet olsun |
03-27-2007 | #6 |
angelesdream
|
mmmgüzel görünüyor fakat bu şekilde fazla ağır bir aparetif bence kısık ateşte tavada pişirilen katmer daha hafif ve çıtır çıtır olacaktır:)) sağol kaplan |
|