![]() |
> Bolonyez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Bolonyez500 gr Spagetti Sosu için ; 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Büyük Kuru Soğan ince kıyılmış 4 diş Dövülmüş sarmısak 2 orta boy Havuç Küçük Küp doğranmış ½ küçük Kereviz Küçük Küp doğranmıış 600 gr Dana Kıyma 300 cc Etsuyu "Tablet olabilir" 1 Kutu Küp Domates 1 Ç ![]() ![]() 100 cc Kırmızı Şarap 1 Çay Kaşığı şeker 1 Çay kaşığı kekik Taze rende Kaşar veya Parmesan Peyniri "İtalyanın Bologna şehrinden adını alan kıymalı bir makarna çeşididir ![]() ![]() Kızdırılmış yağda; soğan, sarmısak, havuç, kereviz birlikte 5 dakika kadar kavrulur ![]() ![]() Dibinin tutmaması için devamlı karıştırılır ![]() ![]() Kıyma kafi derecede kavrulduktan sonra et suyu, domates salçası, küp domatesler şeker,kekik katılır 10 dakika kavrulur ; sonra da 20 dakika çok kısık ateşte pişirilir ![]() Spagetti çok az tuzlu ve 1 kaşık sıvı yağlı suda 13 dakika haşlanır ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|