![]() |
> Bolonyez
500 gr Spagetti
Sosu için ; 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Büyük Kuru Soğan ince kıyılmış 4 diş Dövülmüş sarmısak 2 orta boy Havuç Küçük Küp doğranmış ½ küçük Kereviz Küçük Küp doğranmıış 600 gr Dana Kıyma 300 cc Etsuyu "Tablet olabilir" 1 Kutu Küp Domates 1 Ç.K. Domates Salçası 100 cc Kırmızı Şarap 1 Çay Kaşığı şeker 1 Çay kaşığı kekik Taze rende Kaşar veya Parmesan Peyniri "İtalyanın Bologna şehrinden adını alan kıymalı bir makarna çeşididir. Bütün dünyaca tanınır." Kızdırılmış yağda; soğan, sarmısak, havuç, kereviz birlikte 5 dakika kadar kavrulur. Kıyma katılır 5 dakikada kuvvetli ateşte kıyma ile birlikte kavrulmaya devam edilir. Dibinin tutmaması için devamlı karıştırılır. Tuz karabiber konur. Kıyma kafi derecede kavrulduktan sonra et suyu, domates salçası, küp domatesler şeker,kekik katılır 10 dakika kavrulur ; sonra da 20 dakika çok kısık ateşte pişirilir. Spagetti çok az tuzlu ve 1 kaşık sıvı yağlı suda 13 dakika haşlanır. Süzülür üzerinden 1 bardak soğuk su geçirilir ve içinde 1 kaşık zeytinyağı bulunan yayvan bir servis tabağına alınır ve karıştırılır. Bu spagetti üzerine bolonyez sosu yayılır ve peynir rendesi konarak servis edilir. Afiyet Olsun.!… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.