Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, vişneli

vişneli kebap

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

vişneli kebap



Malzeme:

yarım kilo köftelik kıyma
yarım kilo vişne
3 adt kebap pidesi
10 gr sıvıyağ
2 adet soğan
yarım limon suyu
az salça
birkaç dal maydanoz
yaenibahar
kırmızıbiber
tuz
karabiber

Yapilisi:

Kıymayı, tuz ve baharatlarla beraber yoğurun Harçtan çok küçük yuvarlak köfteler hazırlayın Soğanları doğrayın, yağı tencereye koyup soğanları öldürün, sonra köfteler katıp beraberce çevirin Tencereye 1 bardak vişne suyu ilave edin, limon suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Vişneleri de katıp biraz daha pişirin Suyu biraz kalınlaşınca ateşten alın Pideleri doğrayın tabağa serin, üzerine kebabı koyun, onun da üzerini maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.