ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   vişneli kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166357)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:53 PM

vişneli kebap
 
Malzeme:

yarım kilo köftelik kıyma
yarım kilo vişne
3 adt kebap pidesi
10 gr. sıvıyağ
2 adet soğan
yarım limon suyu
az salça
birkaç dal maydanoz
yaenibahar
kırmızıbiber
tuz
karabiber

Yapilisi:

Kıymayı, tuz ve baharatlarla beraber yoğurun. Harçtan çok küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Soğanları doğrayın, yağı tencereye koyup soğanları öldürün, sonra köfteler katıp beraberce çevirin. Tencereye 1 bardak vişne suyu ilave edin, limon suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Vişneleri de katıp biraz daha pişirin. Suyu biraz kalınlaşınca ateşten alın. Pideleri doğrayın tabağa serin, üzerine kebabı koyun, onun da üzerini maydanozla süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.