![]() |
Yılbaşı Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Pudingi TarifiMalzemeler 250 gr karışık kuru meyve 1 çay bardağı un 175 gr kıyılmış hurma 1 çorba kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı toz zencefil 85 gr ufalanmış ekmek içi 100 ml portakal likörü 85 gr iri kıyılmış ceviz içi 1 portakal Sos için: 100 gr margarin, 1 çay bardağı tozşeker, 50 gr bütün ceviz içi, 1 portakalın suyu, 3 çorba kaşığı portakal likörü 200 gr margarin 1 çay bardağı esmer şeker 2 yumurta Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Süre: 60dk Servis: 8-10 Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() Margarini oda ısısında yumuşatın ![]() ![]() ![]() Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız puding hamurunu doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için; küçük bir tavada margarini eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tabağına aldığınız pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|