ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yılbaşı Pudingi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166331)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 06:57 PM

Yılbaşı Pudingi Tarifi
 
Malzemeler


250 gr karışık kuru meyve

1 çay bardağı un

175 gr kıyılmış hurma

1 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı toz zencefil

85 gr ufalanmış ekmek içi

100 ml portakal likörü

85 gr iri kıyılmış ceviz içi

1 portakal

Sos için: 100 gr margarin, 1 çay bardağı tozşeker, 50 gr bütün ceviz içi, 1 portakalın suyu, 3 çorba kaşığı portakal likörü

200 gr margarin

1 çay bardağı esmer şeker

2 yumurta

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Süre: 60dk

Servis: 8-10

Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Tencereye karışık kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabuğu ve suyu ile likörü ekleyip karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.

Margarini oda ısısında yumuşatın. Bir kapta margarin, yumurtalar, şeker ve unu karıştırıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ekmek içi, ceviz içi, tarçın ve kuru meyveli karışımı ekleyip karıştırın.

Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız puding hamurunu doldurun. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin. Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin.

Sos için; küçük bir tavada margarini eritin. Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak karamelize edin. Cevizleri ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirin. Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.

Servis tabağına aldığınız pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.