Peynir Tatlısı Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Tatlısı TarifiMalzemeler 250 gr beyaz peynir 15 su bardağı un Yarım su bardağı pirinç unu 4 yumurta 125 grmargarin 1 çay kaşığı karbonat Şurubu: 1 kilo toz şeker, 6 su bardağı su, Yarım limon suyu Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 0 Tarifi Yazdır Yapılışı Peynir 2-3 saat ılık suda bekletilir Suyunu iyice sıkarak ince kalburdan geçirilir Yumuşamış yağ eklenerek iyice ezilir Yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir Karbonatla karıştırılarak elenmiş un ve pirinç unu eklenerek hamur yapılır Hamurdan elle veye kaşıkla kopartıp küçük yumurta şekli verilir Yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir Orta hararetli fırında yaklaşık otuz dakika pişiririlir Bu arada şurubu hazırlamak için;şekerle su on dakika kaynatılır Yarım limon sıkılarak beş dakika daha kaynatılır Tatlıların üzerine şurup sıcak dökülür ve ağır ateşte tatlılar çevrilerek beş-altı dakika kaynatılır |
|