![]() |
Mantarlı Rulo Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Rulo BörekMalzemeler:3 adet yufka 2-3 yemek kaşığı çörekotu 2 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için) Sos için: 1 adet yumurta 1 kâse yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı İç harcı için: 250 gr kanlıca mantarı ya da kültür mantarı 1 adet orta boy kuru soğan yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım limon suyu Tuz Karabiber Harcın Yapılışı: 1- Mantarları bol suda yıkayın, yıkadığınız mantarları küpler halinde doğrayın ![]() 2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın, içine yarım limon suyunu sıkın, doğradığınız mantarları suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın ![]() 3- Haşladığınız mantarları süzün ![]() 4- Soğanı yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() 5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun ![]() Böreklerin Yapılışı: 1- Yoğurt, yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı iyice çırın, yufkaların her birini 3 eşit parçaya bölün, her parçanın arasına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün ![]() 2- Her parçanın ortasına hazırladığınız mantarlı harçtan yayın ve yufkanın kenarlarını katlayarak sarın ![]() ![]() 3- Böreklerin tepsiye 2’şer cm aralıklarda dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|