![]() |
Mantarlı Rulo Börek
Malzemeler:3 adet yufka
2-3 yemek kaşığı çörekotu 2 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için) Sos için: 1 adet yumurta 1 kâse yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı İç harcı için: 250 gr kanlıca mantarı ya da kültür mantarı 1 adet orta boy kuru soğan yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım limon suyu Tuz Karabiber Harcın Yapılışı: 1- Mantarları bol suda yıkayın, yıkadığınız mantarları küpler halinde doğrayın. 2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın, içine yarım limon suyunu sıkın, doğradığınız mantarları suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın. 3- Haşladığınız mantarları süzün. 4- Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın. Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin. 5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun. Böreklerin Yapılışı: 1- Yoğurt, yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı iyice çırın, yufkaların her birini 3 eşit parçaya bölün, her parçanın arasına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün. 2- Her parçanın ortasına hazırladığınız mantarlı harçtan yayın ve yufkanın kenarlarını katlayarak sarın. Fırın tepsisini yağlayın. 3- Böreklerin tepsiye 2’şer cm aralıklarda dizin. Böreklerin üzerine kalan harçtan sürün ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.