![]() |
Banduma-Islama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Banduma-IslamaMalzemeler:4 adet kuru yufka (yufkacılara sipariş verebilirsiniz) 2 adet tavuk göğüsü 1 litre tavuk suyu 100 gr tereyağı 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (Tereyağınız tuzsuz ise tuz) Yapılışı: 1- Öncelikle tavuk eterini derin bir tencereye alın ve 1 litreden biraz fazla su ile haşlayın ![]() 2- Yufkaların her birini 3 parmak genişliğinde katlayarak sarın ![]() ![]() 3- Haşlanan etleri suyun içinden çıkarın ve didikleyin ![]() 4- Hazırladığınız yufka parçalarını sıcak tavuk suyuna batırarak iyice ıslatın (yufkalar tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın ![]() 5- Tüm yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi sürdürün ![]() ![]() 6- Servis tabağına önce ıslattığınız yufkaları dizin, üzerine didiklediğiniz tavuk parçalarından serpin ![]() 7- Erittiğiniz tereyağını servis tabağının üzerine gezdirin ve ceviz serperek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|