![]() |
Banduma-Islama
Malzemeler:4 adet kuru yufka (yufkacılara sipariş verebilirsiniz)
2 adet tavuk göğüsü 1 litre tavuk suyu 100 gr tereyağı 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (Tereyağınız tuzsuz ise tuz) Yapılışı: 1- Öncelikle tavuk eterini derin bir tencereye alın ve 1 litreden biraz fazla su ile haşlayın. 2- Yufkaların her birini 3 parmak genişliğinde katlayarak sarın. Sardığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde aralıklarla kesin. 3- Haşlanan etleri suyun içinden çıkarın ve didikleyin. 4- Hazırladığınız yufka parçalarını sıcak tavuk suyuna batırarak iyice ıslatın (yufkalar tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın. 5- Tüm yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi sürdürün. Tereyağını eritin. 6- Servis tabağına önce ıslattığınız yufkaları dizin, üzerine didiklediğiniz tavuk parçalarından serpin. 7- Erittiğiniz tereyağını servis tabağının üzerine gezdirin ve ceviz serperek sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.