ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Banduma-Islama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165840)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:30 AM

Banduma-Islama
 
Malzemeler:4 adet kuru yufka (yufkacılara sipariş verebilirsiniz)
2 adet tavuk göğüsü
1 litre tavuk suyu
100 gr tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
(Tereyağınız tuzsuz ise tuz)
Yapılışı:
1- Öncelikle tavuk eterini derin bir tencereye alın ve 1 litreden biraz fazla su ile haşlayın.
2- Yufkaların her birini 3 parmak genişliğinde katlayarak sarın. Sardığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde aralıklarla kesin.
3- Haşlanan etleri suyun içinden çıkarın ve didikleyin.
4- Hazırladığınız yufka parçalarını sıcak tavuk suyuna batırarak iyice ıslatın (yufkalar tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın.
5- Tüm yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi sürdürün. Tereyağını eritin.
6- Servis tabağına önce ıslattığınız yufkaları dizin, üzerine didiklediğiniz tavuk parçalarından serpin.
7- Erittiğiniz tereyağını servis tabağının üzerine gezdirin ve ceviz serperek sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.