![]() |
Etli Karalahana Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Karalahana SarmasıMalzemeleri : 2 demet (yaklaşık 1 kg) karalahana 1 tatlı kaşığı tuz yarım çay bardağı sıvıyağ kaynamış su 1,5 su bardağı pirinç 4 baş kuru soğan 250 gr kıyma 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber,pul biber,kimyon vb ![]() ![]() 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı doğranmış maydanoz 1 çay bardağı sıvıyağ Hazırlanışı: Büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin ![]() ![]() ![]() Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|