Mutfak Malzemelerinin Temizliği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Malzemelerinin Temizliği* Şişe ve kavanoz diplerinde oluşan tortu ve birikmeleri temizlemek için içlerine birkaç sıra kuru fasulye koyun Ağzında pay bırakarak sıcak su ve biraz karbonat koyun Kapağını kapatarak 1 gece bekletin Ertesi sabah çalkalayarak yıkayın Tortulardan kolayca kurtulacaksınız![]() * Mutfak robotlarınızın bağlantı yerlerini arasıra yağlayın Bunun için ince ağzı olan püskürtmeli şişeleri tercih edebilirsiniz![]() * Baharat ve kahve gibi güçlü kokulu malzemeleri öğüttüğünüz parçalayıcıların içinde biraz ekmek öğütürseniz kokulardan kurtulabilirsiniz ![]() * Sarımsak ezicilerinin ağızlarını bir diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz ![]() * Dibi fazla tutmuş bir çelik tencereyi temizlemek için tencerenin içine buzlu su koyun Tencereyi de kaynar suya oturtun Tutan kısmı elinizle çeke çeke tencereden ayırın![]() * Bıçaklarınızın uçlarının eğilmemesi için mutlaka ahşap bir bıçak saplama tahtası bulundurun Bu mevcut değilse şişe mantarlarını da bıçak uçlarını korumak için kullanabilirsiniz![]() * Teflon malzemeleri üst üste saklıyorsanız çizilmemeleri için araya kağıt havlu gibi yumuşak malzemeler döşeyin ![]() * Fırınınızı her çalışma sonrasında hafif deterjanlı bir bez ile henüz ılıkken silin Böylece içeride biriken kiri kolayca temizleyebilirsiniz![]() * Bakır malzemelerinizdeki lekeleri çıkarmak için bir limon yarımını sofra tuzuna batırıp, bakırı bununla ovun Ardından durulayıp kurulayarak kullanın![]() |
|
|
|