![]() |
Mutfak Malzemelerinin Temizliği
* Şişe ve kavanoz diplerinde oluşan tortu ve birikmeleri temizlemek için içlerine birkaç sıra kuru fasulye koyun. Ağzında pay bırakarak sıcak su ve biraz karbonat koyun. Kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Ertesi sabah çalkalayarak yıkayın. Tortulardan kolayca kurtulacaksınız.
* Mutfak robotlarınızın bağlantı yerlerini arasıra yağlayın. Bunun için ince ağzı olan püskürtmeli şişeleri tercih edebilirsiniz. * Baharat ve kahve gibi güçlü kokulu malzemeleri öğüttüğünüz parçalayıcıların içinde biraz ekmek öğütürseniz kokulardan kurtulabilirsiniz. * Sarımsak ezicilerinin ağızlarını bir diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz. * Dibi fazla tutmuş bir çelik tencereyi temizlemek için tencerenin içine buzlu su koyun. Tencereyi de kaynar suya oturtun. Tutan kısmı elinizle çeke çeke tencereden ayırın. * Bıçaklarınızın uçlarının eğilmemesi için mutlaka ahşap bir bıçak saplama tahtası bulundurun. Bu mevcut değilse şişe mantarlarını da bıçak uçlarını korumak için kullanabilirsiniz. * Teflon malzemeleri üst üste saklıyorsanız çizilmemeleri için araya kağıt havlu gibi yumuşak malzemeler döşeyin. * Fırınınızı her çalışma sonrasında hafif deterjanlı bir bez ile henüz ılıkken silin. Böylece içeride biriken kiri kolayca temizleyebilirsiniz. * Bakır malzemelerinizdeki lekeleri çıkarmak için bir limon yarımını sofra tuzuna batırıp, bakırı bununla ovun. Ardından durulayıp kurulayarak kullanın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.