ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mutfak Malzemelerinin Temizliği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165672)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:58 AM

Mutfak Malzemelerinin Temizliği
 
* Şişe ve kavanoz diplerinde oluşan tortu ve birikmeleri temizlemek için içlerine birkaç sıra kuru fasulye koyun. Ağzında pay bırakarak sıcak su ve biraz karbonat koyun. Kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Ertesi sabah çalkalayarak yıkayın. Tortulardan kolayca kurtulacaksınız.

* Mutfak robotlarınızın bağlantı yerlerini arasıra yağlayın. Bunun için ince ağzı olan püskürtmeli şişeleri tercih edebilirsiniz.

* Baharat ve kahve gibi güçlü kokulu malzemeleri öğüttüğünüz parçalayıcıların içinde biraz ekmek öğütürseniz kokulardan kurtulabilirsiniz.

* Sarımsak ezicilerinin ağızlarını bir diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz.

* Dibi fazla tutmuş bir çelik tencereyi temizlemek için tencerenin içine buzlu su koyun. Tencereyi de kaynar suya oturtun. Tutan kısmı elinizle çeke çeke tencereden ayırın.

* Bıçaklarınızın uçlarının eğilmemesi için mutlaka ahşap bir bıçak saplama tahtası bulundurun. Bu mevcut değilse şişe mantarlarını da bıçak uçlarını korumak için kullanabilirsiniz.

* Teflon malzemeleri üst üste saklıyorsanız çizilmemeleri için araya kağıt havlu gibi yumuşak malzemeler döşeyin.

* Fırınınızı her çalışma sonrasında hafif deterjanlı bir bez ile henüz ılıkken silin. Böylece içeride biriken kiri kolayca temizleyebilirsiniz.

* Bakır malzemelerinizdeki lekeleri çıkarmak için bir limon yarımını sofra tuzuna batırıp, bakırı bununla ovun. Ardından durulayıp kurulayarak kullanın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.