Fransız Usulü Soğan Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Soğan ÇorbasıMalzemeler: 4-5 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon Tuz, kekik, kırmızıbiber Üzeri için: 4 dilim ekmek Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi Yapılışı: 1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın 2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun 3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun Üzerine azar azar 1 litre et suyunu ekleyin Baharatlarını ekleyerek 10 dakika orta ateşte kaynatın 4- Pişen çorbanın altını kapatın Tencerenin ağzı boyutlarında ufalttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyun 5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın 6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün |
|