![]() |
Fransız Usulü Soğan Çorbası
Malzemeler: 4-5 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon Tuz, kekik, kırmızıbiber Üzeri için: 4 dilim ekmek Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi Yapılışı: 1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın. 2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun. 3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Üzerine azar azar 1 litre et suyunu ekleyin. Baharatlarını ekleyerek 10 dakika orta ateşte kaynatın. 4- Pişen çorbanın altını kapatın. Tencerenin ağzı boyutlarında ufalttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyun. 5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. 6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.