![]() |
Aşotlu Yoğurt Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşotlu Yoğurt Çorbası1 baş soğan(yemeklik doğranacak) 1 su bardağı yarma(aşurelik buğday) 250 gr ![]() bir miktar un(köfteler yuvarlamak için) aşotu(bulamazsanız nane) 4-5 bardak yoğurt 1 kaşık tepeleme un 1 yumurta tuz,karabiber buğdayları bir gece önceden ıslatıyorsunuz ![]() ![]() kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyin ve iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() diğer tarafta yemeklik doğradığınız (küçük küp küp) soğanları yağda kavurun (asla yanmasın,iyice ölmesi yeterli)altını kapamaya yakın içine aşotu yahut naneyi koyun ![]() ![]() ![]() yoğurdu bir karıştırma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sürekli karıştırarak kaynamaya yakın soğanlı,naneli,yağlı karışımı da ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() not : bu çorba pişirildiğinin ertesi günü daha bir lezzetli olur çorba cok akışkan olmayacak biraz kıvamlı olacak unutmayın ![]() bu çorba eve yemeğe gelen misafirlere erzurumlular tarafından mutlaka pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|