![]() |
Şehriyeli Yoğurt Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli Yoğurt ÇorbasıMalzemeler: 1 su bardağı su 3 su bardağı tavuk suyu 2,5 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı tereyağ Deniz tuzu, karabiber, kuru nane, pulbiber Hazırlanışı: Tel şehriyeyi, 1 su bardağı su ile 3 dakika kaynatın ![]() Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpıp, 3 su bardağı tavuk suyunu da ilave ederek iyice karıştırın ![]() Kaynayan çorbanın suyundan az bir miktar alarak, yoğurtlu karışımı ılıtın ve azar azar -sürekli karıştırarak - tencereye bosaltın ![]() Kaynamaya başladığında, nohutları ilave edin ve koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin ![]() Altını kapatmadan önce tuzu ilave edip, üzerine tereyağda kızdırdığınız baharatları dökerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|