![]() |
Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı su 3 su bardağı tavuk suyu 2,5 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı tereyağ Deniz tuzu, karabiber, kuru nane, pulbiber Hazırlanışı: Tel şehriyeyi, 1 su bardağı su ile 3 dakika kaynatın. Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpıp, 3 su bardağı tavuk suyunu da ilave ederek iyice karıştırın. Kaynayan çorbanın suyundan az bir miktar alarak, yoğurtlu karışımı ılıtın ve azar azar -sürekli karıştırarak - tencereye bosaltın. Kaynamaya başladığında, nohutları ilave edin ve koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Altını kapatmadan önce tuzu ilave edip, üzerine tereyağda kızdırdığınız baharatları dökerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.