Arabaşı Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşı ÇorbasıMalzemeler: * Tavuk (1 bütün) * Un (1 su bardağı) * Sıvıyağ (2 çorba kaşığı) * Limon suyu (yarım çay bardağı) * Salça (2 çorba kaşığı) * Su (1 litre) * Tuz ve Kırmızıbiber * Hamuru için: * Un (1 su bardağı), * Su (5 su bardağı), * Tuz Hazırlanışı: * Hamurun hazırlığı: * Derin çukur bir kapa 1 su bardağı un, 1 su bardağı su ve yeterince tuzu dökün, iyice çırpın * Tencerenin içine 4 su bardağı su dökün ve kaynatın * Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak tencerenin içindeki kaynar suya dökün ve bulamaç haline gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika çırpın * 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra bir borcama çok kalın olmayacak biçimde (1-2 cm) boşaltın ve soğumaya alın * Soğuyan hamuru baklava biçiminde kesin * Tencereye yarım su bardağı sıvıyağı dökün * 1 su bardağı unu kızgın yağda orta ateşte kokusu gelene kadar kavurun * Kavrulan una 1 çorba kaşığı salçayı atın ve 1-2 kere karıştırın * Üzerine dilediğiniz miktarda kırmızı biberi atın ve 5 su bardağı sıcak suyu döküp kaynatın * Haşlanan tavuğun suyunun tümünü kepçe ile alıp tencereye dökün * Yeterince tuz ve yarım çay bardağı limon suyunu tencereye boşaltın * Bir bütün tavuğu tencerenin içine koyun ve tencereye 1 litre su döküp tavuk pişene kadar 25-30 dakika haşlayın * Haşlanan tavuğu bir tabağa alın ve soğutup didikleyin * Didiklediğiniz tavukları tencerenin içine boşaltın ve karıştırın ve bir taşım daha kaynatın * Bir tabağa baklava biçiminde kestiğiniz hamurları dizin ve çorba ile birlikte servis yapın * Afiyet olsun |
|