![]() |
Arabaşı Çorbası
Malzemeler: * Tavuk (1 bütün) * Un (1 su bardağı) * Sıvıyağ (2 çorba kaşığı) * Limon suyu (yarım çay bardağı) * Salça (2 çorba kaşığı) * Su (1 litre) * Tuz ve Kırmızıbiber * Hamuru için: * Un (1 su bardağı), * Su (5 su bardağı), * Tuz Hazırlanışı: * Hamurun hazırlığı: * Derin çukur bir kapa 1 su bardağı un, 1 su bardağı su ve yeterince tuzu dökün, iyice çırpın. * Tencerenin içine 4 su bardağı su dökün ve kaynatın. * Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak tencerenin içindeki kaynar suya dökün ve bulamaç haline gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika çırpın. * 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra bir borcama çok kalın olmayacak biçimde (1-2 cm) boşaltın ve soğumaya alın. * Soğuyan hamuru baklava biçiminde kesin. * Tencereye yarım su bardağı sıvıyağı dökün. * 1 su bardağı unu kızgın yağda orta ateşte kokusu gelene kadar kavurun. * Kavrulan una 1 çorba kaşığı salçayı atın ve 1-2 kere karıştırın. * Üzerine dilediğiniz miktarda kırmızı biberi atın ve 5 su bardağı sıcak suyu döküp kaynatın. * Haşlanan tavuğun suyunun tümünü kepçe ile alıp tencereye dökün. * Yeterince tuz ve yarım çay bardağı limon suyunu tencereye boşaltın. * Bir bütün tavuğu tencerenin içine koyun ve tencereye 1 litre su döküp tavuk pişene kadar 25-30 dakika haşlayın. * Haşlanan tavuğu bir tabağa alın ve soğutup didikleyin. * Didiklediğiniz tavukları tencerenin içine boşaltın ve karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.. * Bir tabağa baklava biçiminde kestiğiniz hamurları dizin ve çorba ile birlikte servis yapın. * Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.