ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Arabaşı Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165437)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 08:37 AM

Arabaşı Çorbası
 


Malzemeler:

* Tavuk (1 bütün)
* Un (1 su bardağı)
* Sıvıyağ (2 çorba kaşığı)
* Limon suyu (yarım çay bardağı)
* Salça (2 çorba kaşığı)
* Su (1 litre)
* Tuz ve Kırmızıbiber
* Hamuru için:
* Un (1 su bardağı),
* Su (5 su bardağı),
* Tuz

Hazırlanışı:

* Hamurun hazırlığı:
* Derin çukur bir kapa 1 su bardağı un, 1 su bardağı su ve yeterince tuzu dökün, iyice çırpın.
* Tencerenin içine 4 su bardağı su dökün ve kaynatın.
* Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak tencerenin içindeki kaynar suya dökün ve bulamaç haline gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika çırpın.
* 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra bir borcama çok kalın olmayacak biçimde (1-2 cm) boşaltın ve soğumaya alın.
* Soğuyan hamuru baklava biçiminde kesin.
* Tencereye yarım su bardağı sıvıyağı dökün.
* 1 su bardağı unu kızgın yağda orta ateşte kokusu gelene kadar kavurun.
* Kavrulan una 1 çorba kaşığı salçayı atın ve 1-2 kere karıştırın.
* Üzerine dilediğiniz miktarda kırmızı biberi atın ve 5 su bardağı sıcak suyu döküp kaynatın.
* Haşlanan tavuğun suyunun tümünü kepçe ile alıp tencereye dökün.
* Yeterince tuz ve yarım çay bardağı limon suyunu tencereye boşaltın.
* Bir bütün tavuğu tencerenin içine koyun ve tencereye 1 litre su döküp tavuk pişene kadar 25-30 dakika haşlayın.
* Haşlanan tavuğu bir tabağa alın ve soğutup didikleyin.
* Didiklediğiniz tavukları tencerenin içine boşaltın ve karıştırın ve bir taşım daha kaynatın..
* Bir tabağa baklava biçiminde kestiğiniz hamurları dizin ve çorba ile birlikte servis yapın.
* Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.