![]() |
havuçlu şehriye çorbası - havuçlu çorba tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() havuçlu şehriye çorbası - havuçlu çorba tarifi1 havuç Yarım su bardağı tel şehriye 1 soğan 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 15 gr tereyağı 1 yemek kaşığı un 6 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz Yarım limonun suyu Tuz Karabiber Havuçlu şehriye çorbası hazırlanışı Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Tereyağını ekleyip eritin ![]() Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun ![]() Sıcak su ile rendelenmiş havucu ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın ![]() Tel şehriyeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin ![]() Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın ![]() Çorbayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın ![]() Havuç Rönensans dönemine kadar yalnızca sarımsı, dışı sert, içi odunsu bir kökten oluşan, rağbet gören sebzeler arasında değil, diğer “bayır turpları”ndan sayılan havuç, bugünkü itibarına ve görünümüne 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|