Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet MalzemeleriMalzemeler 1 ölçü Krep Harç 9 yemek kaşığı Grand Marnier 12 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon 125 gr tereyağı 250 ml taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu 4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için) Krep Süzet Tarifi Krep Süzet Tarifi • Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin • Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın • Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin • Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin • Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnier’yi üzerlerine gezdirin Alkolü dikkatlice tutuşturun Yanmakta iken servis yapın |
|