ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165283)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:03 AM

Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri
 
Malzemeler

1 ölçü Krep

Harç

9 yemek kaşığı Grand Marnier
12 adet kesme şeker
1 adet portakal
1 adet limon
125 gr. tereyağı
250 ml. taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu
1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için)

Krep Süzet Tarifi

Krep Süzet Tarifi

• Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin. Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin.
• Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın.
• Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın. Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın. 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin.
• Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın. İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin.
• Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnier’yi üzerlerine gezdirin. Alkolü dikkatlice tutuşturun. Yanmakta iken servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.