Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, gül, mayasız

Mayasız Gül Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayasız Gül Böreği



Mayasız Gül Böreği
Mayasız Gül Böreği Tarifi - Mayasız Gül Böreği Nasıl Yapılır - Mayasız Gül Böreği Malzemeleri


Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un

İç malzemesi

4 adet haşlanmış patates
150 gr Beyaz peynir
Maydanoz veya dereotu (ikisi birden de olur)
Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biberGül böreğinin yapılışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dakika dinlendirin
Her bir parçayı un serperek, oklavayla açabildiğiniz kadar açın( Çok ince olmasına gerek yok, çünkü zaten gevrek bir hamur)
Açtığınız yufkayı dörde bölün Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün Geniş kenarlarına içten koyup, rulo yapın ve gül gibi dolayın
Bütün hamur bittikten sonra, üzerlerine de yağ sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Böreğimiz çok gevrek Hamur malzemeleri zarf böreğinin hamuruyla aynı


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.