Mayasız Gül Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayasız Gül BöreğiMayasız Gül Böreği Mayasız Gül Böreği Tarifi - Mayasız Gül Böreği Nasıl Yapılır - Mayasız Gül Böreği Malzemeleri Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kadar un İç malzemesi 4 adet haşlanmış patates 150 gr Beyaz peynirMaydanoz veya dereotu (ikisi birden de olur) Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biberGül böreğinin yapılışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin ![]() Hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dakika dinlendirin ![]() Her bir parçayı un serperek, oklavayla açabildiğiniz kadar açın ( Çok ince olmasına gerek yok, çünkü zaten gevrek bir hamur)Açtığınız yufkayı dörde bölün Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün Geniş kenarlarına içten koyup, rulo yapın ve gül gibi dolayın![]() Bütün hamur bittikten sonra, üzerlerine de yağ sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin ![]() Böreğimiz çok gevrek Hamur malzemeleri zarf böreğinin hamuruyla aynı![]() |
|
|
|