![]() |
Mayasız Gül Böreği
Mayasız Gül Böreği
Mayasız Gül Böreği Tarifi - Mayasız Gül Böreği Nasıl Yapılır - Mayasız Gül Böreği Malzemeleri Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kadar un İç malzemesi 4 adet haşlanmış patates 150 gr. Beyaz peynir Maydanoz veya dereotu (ikisi birden de olur) Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biberGül böreğinin yapılışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dakika dinlendirin. Her bir parçayı un serperek, oklavayla açabildiğiniz kadar açın.( Çok ince olmasına gerek yok, çünkü zaten gevrek bir hamur) Açtığınız yufkayı dörde bölün. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. Geniş kenarlarına içten koyup, rulo yapın ve gül gibi dolayın. Bütün hamur bittikten sonra, üzerlerine de yağ sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Böreğimiz çok gevrek. Hamur malzemeleri zarf böreğinin hamuruyla aynı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.