Katmer Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmer Çörek[*]Katmer Çörek [*]Katmer Çörek Tarifi - Katmer Çörek Nasıl Yapılır - Katmer Çöreğin Yapılışı Malzemeler: 5 su bardağı un 1 çay bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta 10gr kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 kesme şeker 200 gr tereyağı Aldığı kadar ılık süt Yapılışı: 1 Geniş yoğurma kabının içine unu ilave edip ortasını havuz şeklinde açın![]() 2 Sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta ve maya ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar ılık süt ilave ederek yoğurun![]() 3 Hamuru toparlayıp üzerine nemli biz bez örterek, oda sıcaklığında 1 saat bekletin![]() 4 1 saatin ardından hamuru parçalara ayırın ve her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üstte dizin 10 dk dinlendirin![]() 5 Sonrasında tepsi büyüklüğünde açın hamuru ve 12 adet üçgen parça kesin![]() 6 Geniş kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin![]() 7 Üzerine yumurta sarısı sürün, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin![]() 8 Ilık servis yağın
|
|
|
|