![]() |
Katmer Çörek
[*]Katmer Çörek [*]Katmer Çörek Tarifi - Katmer Çörek Nasıl Yapılır - Katmer Çöreğin Yapılışı
Malzemeler: 5 su bardağı un 1 çay bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta 10gr kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 kesme şeker 200 gr tereyağı Aldığı kadar ılık süt Yapılışı: 1. Geniş yoğurma kabının içine unu ilave edip ortasını havuz şeklinde açın. 2. Sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta ve maya ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar ılık süt ilave ederek yoğurun. 3. Hamuru toparlayıp üzerine nemli biz bez örterek, oda sıcaklığında 1 saat bekletin. 4. 1 saatin ardından hamuru parçalara ayırın ve her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üstte dizin.10 dk dinlendirin. 5. Sonrasında tepsi büyüklüğünde açın hamuru ve 12 adet üçgen parça kesin. 6. Geniş kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. 7. Üzerine yumurta sarısı sürün, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 8. Ilık servis yağın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.